Mijn dieren aan het woord...

Ik heb aan mijn dierenvrienden gevraagd of ze een boodschap hebben die ik op mijn site kan plaatsen, zodat iedereen die dat wil hun woorden kan lezen. Hieronder lees je wat ze te vertellen hebben.

Chica:
"Mensen zouden meer in contact mogen komen met hun inner-Chic".
Op de vraag of ze dat wilde toelichten, omdat ik zei dat wellicht niet iedereen begrijpt wat dat inhoudt, zei ze het volgende:
"Dat is toch duidelijk? Mensen zouden directer mogen zijn; en eerlijker. Niet dat gekonkel en gemanipuleer, of om het onderwerp heen draaien, omdat je het moeilijk vindt om te zeggen. Gewoon zeggen wat je voelt. Dat lucht enorm op. Hou niet alles binnen, al die opgekropte emoties, dat is niet goed voor een mens. Voor een dier trouwens ook niet".

Laika:
"Mensen zouden meer naar hun dieren mogen kijken, want daardoor kijken ze naar zichzelf. Het zou goed zijn als meer mensen zich daarvan bewust zouden worden. Als een dier van je houdt, fungeert hij of zij vaak als een spiegel. Soms voelen mensen zich machteloos, want ze zien wel dat het niet zo goed gaat met hun lieve schat, maar niemand kan hen vertellen wat er scheelt. Volgens de dierenarts is er geen medische oorzaak of fysiek probleem... Nee, natuurlijk niet!! Het dier geeft aan wat je zelf meemaakt, het heeft betrekking op zijn of haar persoon. Door te luisteren naar dieren, luister je naar jezelf. Er zullen zoveel deuren opengaan als mensen dat eenmaal beseffen".

Fellow:
"Dieren zijn 'maatjes'. Ze troosten je in moeilijke tijden en helpen je. Ze vrolijken je op als je in een dip zit en ze zijn er altijd voor je. Ze houden onvoorwaardelijk van hun mens en ze kunnen je leren wat dat inhoudt: onvoorwaardelijke liefde. Dat is belangrijk. Mensen en dieren mogen van zichzelf houden en ook dat zou onvoorwaardelijk mogen zijn, dus niet aan voorwaarden verbonden. Als iedereen echt van zichzelf zou houden, dan zouden we er allemaal veel beter aan toe zijn. Want pas als je echt onvoorwaardelijk van jezelf houdt, kun je ook onvoorwaardelijk van anderen houden. Als dit gebeurt, zal deze vorm van eerlijke en oprechte liefde zich verspreiden en dan zal er een wereldwijde mentaliteitsverandering komen. En die zal er komen... het duurt alleen nog even".

Sumo:
"Zelfvertrouwen. Mensen zouden meer zelfvertrouwen mogen hebben. Nu is het zo dat mensen allerlei minderwaardigheidscomplexen ontwikkelen met alle gevolgen van dien. De een doet zichzelf tekort en wordt ondergesneeuwd, terwijl de ander uit overcompensatie zichzelf presenteert op een manier die door anderen juist als negatief ervaren wordt. Welke persoon ben jij? Ook dit heeft te maken met de liefde voor jezelf. Als je echt van jezelf houdt en tevreden bent met wie je bent, wat je doet en hoe je in het leven staat, dan heb je geen bevestiging van anderen nodig om jou een goed gevoel over jezelf te geven. Die bevestiging komt dan van binnenuit. Alle positieve veranderingen komen van binnenuit. En dit proces is in volle gang, maar het gaat niet zonder slag of stoot. Maar laat je door niemand van je pad afbrengen en wees standvastig. Wankel niet en als je zo'n behoefte hebt aan bevestiging, kijk dan eens naar binnen en kijk eens naar het gat dat jij wilt opvullen met die bevestiging van anderen. Vul dat gat dan zelf. Iedereen kan dat. Iedereen heeft die potentie in zich en het wordt tijd dat het ook daadwerkelijk gedaan wordt. Dan stijgen we met z'n allen naar een hoger niveau".

Binnenkort volgen meer boodschappen van mijn lieve dierenvrienden.