Over Frederike


 

"Je grootste levensmissie komt voort uit je diepste levenswond."

(Adriaan Hoogendijk / Erik van Praag)

 

Frederike | Holistisch Coach | Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut

 

Even voorstellen 

 

Ik ben geboren op 23 februari 1977, onder het sterrenbeeld Vissen en in het jaar van de Vuur Slang. Water en vuur zijn dus vanaf het begin sterk in mij vertegenwoordigd. Dieren zijn voor mij altijd van onschatbare waarde geweest. Door hen ben ik op een andere manier naar de wereld om ons heen gaan kijken. Iedere dag opnieuw word ik geraakt door hun onvoorwaardelijke liefde, hun trouw, hun steun, door hun hele 'wezen' en hun manier van 'zijn'. 

 

Mijn liefste schatten - behalve mijn dochter Aurora - dat zijn de dieren die bij mij horen: mijn honden Milan, Tara en Chinzo en mijn katten Aïsha en Shiva. Om het lijstje even compleet te maken, wil ik ook Chica, Laika, Fellow, Chenza, Chaka, Jovi, Bono, Mira, Sumo, Nala (Knapperd), Teddy, Isis, Timo, Mysti(que), Indira, Ramira, Avalon, Onyx en Kathy noemen. Dit zijn mijn dierenvrienden (honden, katten en paarden) die helaas niet meer fysiek in deze wereld zijn, maar aan wie ik met oneindig veel liefde terugdenk. Toen ik opgroeide waren dat onze honden Tana, Maggy en Puck, onze kat Kruimel en onze pony Rita (die bijna 40 jaar is geworden). Zij zijn en blijven allen in mijn hart en gedachten.

 

In de zomer van 2004 heb ik de cursus 'Intuïtief communiceren met dieren’ gevolgd. Ook heb ik opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van intuïtieve ontwikkeling, energetische therapie (aura & chakra healing, magnetiseren en reiki), Bach Bloesem therapie, kristal- & edelsteen therapie en kleurentherapie. Ik merkte dat ik een bijzonder talent voor psychometrie had en ik ging inzien dat ik in staat ben om goed te luisteren en tijdens een gesprek 'ingevingen' krijg wat er 'mis' is of spontaan 'een gevoel' krijg dat me duidelijk maakt waar het probleem ligt en/of wat de oplossing is. In eerste instantie ging dit onbewust, inmiddels weet ik beter. Het is een proces van bewustwording, ontwikkeling en training geweest, dat nog altijd aan de gang is en ook altijd aan de gang zal blijven. 

 

Het is niet altijd zonder slag of stoot gegaan en er zijn momenten geweest waarop ik wenste dat ik niet alles voelde wat er om me heen gebeurde. Gelukkig heb ik geleerd hoe ik mezelf kan beschermen en daardoor ben ik in staat om dit in te zetten op momenten dat ik dat wil. Ik ben nu in staat om dieren en mensen te helpen, zonder dat ik er zelf aan onderdoor ga en dat maakt een wezenlijk verschil. Het gevoel dat ik krijg wanneer ik iemand (dier of mens) ‘help’ is onbeschrijflijk, maar het is dat gevoel waarom ik er uiteindelijk voor gekozen heb om een praktijk te beginnen; in maart 2006. Dit jaar heb ik mijn 15-jarige jubileum mogen vieren. 

 

 


Mens & Dier in Harmonie


Mijn persoonlijke ideaal is om mensen en dieren dichter bij elkaar te brengen; in het bijzonder de dierenmensen en hun dier(en). Samenwerking op basis van wederzijds respect en gevoel. Mijn doel is o.a. om de relatie met je eigen dier(en) te verdiepen, maar ook zeker om anders te kijken naar alle dieren om ons heen, in de hoop dat we met z’n allen voor een algemene gedragsverandering ten opzichte van dieren kunnen zorgen. Om op die manier een beter leven te creëren voor mens en dier. Uitgangspunt is het versterken van de relatie met je dier(en), met jezelf (!) en met je omgeving. 

 

Mens en dier in harmonie: met zichzelf, elkaar en omgeving. 

 

 


Mijn dierenvrienden